Dom / EKONOMIJA / Europski parlament u rujnu odlučuje o autorskim pravima
parliament

Europski parlament u rujnu odlučuje o autorskim pravima

Zastupnici su odbili prijedlog Odbora za pravna pitanja da se započne s međuinstitucijskim pregovorima o Uredbi o autorskim pravima na digitalnom tržištu.

 

Protiv prijedloga Odbora glasovala je većina zastupnika, njih 318, a za prijedlog Odbora bilo je njih 278, dok je 31 zastupnik bio suzdržan. Kao rezultat toga, stav Parlamenta sada će biti otvoren za raspravu, izmjenu i glasovanje na sljedećoj plenarnoj sjednici u rujnu.

 

Nakon glasanja, izvjestitelj Axel Voss (EPP,DE) je izjavio: “ Žao mi je što većina zastupnika Europskog parlamenta nije podržala stajalište koje ja i Odbor za pravna pitanja zagovaramo. Ali ovo je dio demokratskog procesa. Ovoj temi vratit ćemo se u rujnu radi daljnjeg razmatranja.”

 

Prema Poslovniku Europskog parlamenta, ako se više od 10 posto zastupnika (76 zastupnika) usprotivi, dolazi do plenarnog glasovanja koje će potvrditi ili odbiti odluku odbora.

 

Ako Parlament odbije odluku odbora o stupanju u pregovore, nacrt zakonodavnog akta i izvješće nadležnog odbora uvrštavaju se na dnevni red sljedeće sjednice, a predsjednik utvrđuje rok za amandmane.

europskeno1

Nezabudni pozrieť

Mariya Gabriel

Izvješće o uspješnosti u području istraživanja i inovacija: Europa kao predvodnik u zelenoj i digitalnoj tranziciji

Komisija je danas objavila najnovije izvješće o uspješnosti EU-a u području znanosti, istraživanja i inovacija, ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


devet + 7 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>