Dom / LJUDI / Volontiranje
PHOTO © European Union
PHOTO © European Union

Volontiranje

Europska je volonterska služba u dvadeset godina postojanja pomogla preko 100 tisuća mladih dobrovoljaca u pronalasku projekata diljem Europe i svijeta. Volonteri pomažu djeci i mladima u učenju, kreativnim projektima ili, primjerice, stjecanju novih vještina kao što su kuhanje ili vrtlarstvo. Želite li se uključiti? 

Gotovo četvrtina Europljana starijih od 15 godina volontira, većina u svojim lokalnim zajednicama i zemljama, dok se oko 7 posto uključi u aktivnosti u drugim zemljama članicama, a 11 posto u stranim zemljama diljem svijeta. Kako bi omogućila mladim ljudima da se intenzivnije uključe u volonterske projekte u drugim državama članicama, Europska je unija stvorila Europsku volontersku službu koja povezuje volonterske organizacije.

Mladi od 17 do 30 godina sudjeluju u projektima koji se bave kulturom, mladima, sportom, djecom, povijesnim naslijeđem, umjetnošću, dobrobiti životinja, zaštiti okoliša i razvoju. Projekti traju između dva tjedna i 12 mjeseci te na kraju službe volonteri dobiju certifikat koji se naziva „Youthpass“ kojim se potvrđuje njihovo sudjelovanje i opisuje tvoj projekt.

 

Marina

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


5 + pet =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>