Dom / EKONOMIJA / Dogovor o finansiranju mikro-poduzeća u Albaniji
logo2

Dogovor o finansiranju mikro-poduzeća u Albaniji

Europski Investicijski fond potpisao je prvi dogovor o jamstvu mikro-poduzeća u Albaniji u okviru programa Europske Unije za zapošljavanje i socijalne inovacije. Ovaj dogovor obuhvataće kreditni portfelj od 22 milijuna € za mikro-posuđivače, naročito ciljano na agrobiznis i mlade poduzetničke aktivnosti. Više od 5000 mikro-posuđivača s ograničenim pristupom finansiranja će imati koristi od ove transakcije. EU je najveći davatelj financijske i tehničke pomoći Albaniji. Kao kandidat u procesu pristupanja Europskoj uniji, zemlja poduzima niz reformi kako bi se približila standardima EU.

Marianne Thyssen, povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještina i mobilnost rada, rekao je: “Zahvaljujući sredstvima EU-a, 22 milijuna € kredita će se ponuditi po nižim kamatnim stopama mladim poduzetnicima i mikro-poduzećima u poljoprivrednom sektoru u Albaniji. Poljoprivreda je vitalni sektor Albanske ekonomije i pruža zaposlenje za gotovo 50% stanovništva u ruralnim područjima. Kroz svoj program Europska komisija potvrđuje ne samo svoju opredijeljenost za jačanje lokalne ekonomije ali i pružanjem financijske pomoći zemljama koje ispunjavaju uvjete za ulazak u EU.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


+ 9 = jedanaest

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>