Dom / EKONOMIJA / Schulz, Tusk, Rutte i Juncker o Brexitu
Photo: Flickr
Photo: Flickr

Schulz, Tusk, Rutte i Juncker o Brexitu

Predsjednik EP Martin Schulz, predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i nizozemski premijer Mark Rutte sastali su se u petak ujutro u Bruxellesu na poziv predsjednika Komisije EU Jean – Claude Junckera.

Razgovarali su o ishodu referenduma Velike Britanije i napravili sljedeću zajedničku izjavu: “U slobodnom i demokratskom procesu, britanci su izrazili želju da napuste Europsku uniju. Tu odluku poštujemo”.

Unija od 27 zemalja članica će se nastaviti. Ona je okvir naše zajedničke političke budućnosti. Mi smo međusobno vezani zahvaljujući povijesti, zemljopisa i zajedničkih interesa koje će se razvijati suradnju na toj osnovi. Zajedno ćemo riješiti naš zajednički izazov kako bi generirali rast, povećali prosperitet i osigurali sigurno okruženje za naše građane. Institucije će igrati svoju punu ulogu u tom nastojanju.

Velika Britanija i dalje ostaje članica Europske unije, sa svim pravima i obvezama koje proizlaze iz toga. Svaki sporazum, koji će biti sklopljen s Ujedinjenim Kraljevstvom kao treća zemlja, morat će odražavati interese obje strane i biti uravnotežen u pogledu prava i obveza.

Marina

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


pet × 9 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>