Dom / LJUDI / Tarabella o projektu voća i povrća u školama
Flickr: Marc Tarabella
Flickr: Marc Tarabella

Tarabella o projektu voća i povrća u školama

Projekti uvođenja voća, povrća i mlijeka u školama u sklopu kojeg se pomaže školama da djeci nude svježu hranu spajaju se u jedinstven mehanizam. Parlament je osigurao dodatno financiranje te stavio naglasak na edukaciju. 

Povećane su finansije za shemu mlijeka u školama za 20 milijuna eura godišnje. U 24 države članice premalo se konzumira voće i povrće u školama.

Belgijski političar, Marc Tarabella, govori: ” Trebali smo preraspodijeliti novac kako bismo omogućili više za nove države članice, poput Hrvatske, dok istovremeno ne želimo kazniti zemlje koje koriste ovaj program na jako dobar način već duže vrijeme. Nećemo određivati konkretne poteze. Ne mora se o svemu odlučivati u Bruxellesu, već zemlje i nadležne agencije mogu osmišljavati dodatne mjere. Primjerice, može se raditi o organiziranju izleta na poljoprivredna gospodarstva. Djeca piju mlijeko, ali ne znaju kako se mlijeko proizvodi. Posjećujući poljoprivredna gospodarstva, djeca stvaraju vezu s proizvođačima.”

 

Marina

Nezabudni pozrieť

Josep Borrell

EU okuplja međunarodne donatore u cilju potpore izbjeglicama i migrantima iz Venezuele te zemljama regije

Danas su Europska unija i vlada Španjolske, uz potporu Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR) i ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


− jedan = 7

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>