Dom / EKONOMIJA / Izvješće o rezultatima ovogodišnjeg EYE događanja
PHOTO © European Union
PHOTO © European Union

Izvješće o rezultatima ovogodišnjeg EYE događanja

Rad i mobilnost u cijeloj Europskoj uniji kao i pomoć mladim poduzetnicima važni su za mlade Europljane koji su se sastali na ovogodišnjem Europskom događaju za mlade (EYE od eng. European Youth Event) koji se održao od 20. do 21. svibnja u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Ove i ostale mjere koje mladi predlažu bit će dio izvješća o kojem će zastupnici raspravljati u parlamentarnim odborima. Izvješće je predano Parlamentu 6. rujna.

Tim mladih izvjestitelja sastavio je izvješće s pedeset prijedloga i ideja grupiranih u pet odvojenih tema Europskog događaja za mlade. Sudionici traže, između ostalog, efikasniju mobilnost i lakše prenošenje dokaza o vještinama i znanju preko granica te pomoć mladim poduzetnicima kako bi lakše započeli s radom na svojim idejama, kao i veća ulaganja u pametne opskrbne mreže kako bi se zadovoljilo pojačanu potražnju u energetici.

Cilj izvješća je potaknuti zastupnike na nove zakonodavne prijedloge te pružiti im jasan pregled pitanja i problema s kojima se susreću mladi Europljani.

U predgovoru izvješća potpredsjednice Parlamenta Mairead McGuinness i Sylvie Guillaume poručuju: „Ove ideje inspiracija svim zastupnicima. Mladi ljudi mogu napraviti razliku te značajno doprinijeti europskoj demokraciji. Sada je red na zastupnicima da nastave važan dijalog“.

Izvješće uključuje razgovore s govornicima, zastupnicima i sudionicima, niz infografika te sadržaja s društvenih mreža, te političke komentare Europskog foruma za mlade.

Ideje će biti predmet rasprava na raznim parlamentarnim odborima od 11. listopada.

Marina

Nezabudni pozrieť

Mariya Gabriel

Izvješće o uspješnosti u području istraživanja i inovacija: Europa kao predvodnik u zelenoj i digitalnoj tranziciji

Komisija je danas objavila najnovije izvješće o uspješnosti EU-a u području znanosti, istraživanja i inovacija, ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


− tri = 3

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>