Dom / LJUDI / Vicky Ford o kontroli oružja: Zatvaramo rupu u zakonu koju su koristili teroristi
Photo: Flickr
Photo: Flickr

Vicky Ford o kontroli oružja: Zatvaramo rupu u zakonu koju su koristili teroristi

Odbor za unutarnje tržište u srijedu je odobrio promjene u novoj direktivi EU-a o vatrenom oružju. Zastupnici su glasali da se svako vatreno oružje koje se stavi izvan rada (što znači da može ispaljivati samo slijepe metke) i dalje pokriva europskim zakonom. Pogledajte razgovor s Vicky Ford (ECR, UK), izvjestiteljicom za zakon u Parlamentu i saznajte više.

Zastupnici su glasali da razne kategorije oružja koje do sada nisu regulirane, primjerice oružje izvan upotrebe koje se može ponovno staviti u upotrebu, i dalje budu pokrivene zakonom. „Cilj je bio zatvoriti rupu u zakonu koju su teroristi iskoristili u napadu na Pariz”, rekla je Vicky Ford.

Problem s novim pravilima mogli su imati muzeji, sportski lovci i dramske grupe koje se bave prikazima povijesnih bitaka, stoga su u prijedlogu za osigurani izuzeci.

Prijedlog je na dnevnom redu na plenarnoj sjednici na jesen. Pregovori s Vijećem će započeti nakon što države članice dogovore mandat.

Marina

Nezabudni pozrieť

Josep Borrell

EU okuplja međunarodne donatore u cilju potpore izbjeglicama i migrantima iz Venezuele te zemljama regije

Danas su Europska unija i vlada Španjolske, uz potporu Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR) i ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


šest − = 2

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>