Dom / POLITIKA / Dugotrajna neizvjesnost Brexita nije u ničijem interesu
logo2

Dugotrajna neizvjesnost Brexita nije u ničijem interesu

Izbor od strane Britanaca na referendumu oko izlaska iz EU treba provesti što je prije moguće s punim angažovanjem Parlamenta rekao je predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz, dodajući da sama EU bi također trebala reforme.

Schulz je rekao da žali zbog izbora od strane građana Velike Britanije, ali da njihovu volja treba u potpunosti poštovati i sprovesti je što je prije moguće. On je također dodao da će parlament dati svoj pristanak na ishod pregovora s Britanijom i stoga moraju biti u potpunosti uključeni u svim fazama pregovara.

Schulz je također naglasio potrebu da EU treba promijenu: “Europski parlament je uvjeren da stvari ne mogu ići istom tokom kao u posljednjih nekoliko godina … Moramo ponovno pokrenuti europsku ideju, pokazati sposobnost samokritike, svijest o tome gdje trebamo reformirati EU.”

On je istaknuo potrebu za gospodarskim rastom : “. Mi moramo razvijati i demokratizirati ekonomsku i monetarnu uniju, osigurati održivi rast i stvaranje novih radnih mjesta te prevladati gospodarske i socijalne nesigurnosti.”

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


sedam − 3 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>