Dom / BLOG / Službena kontrola hrane od farme do tanjura
Photo: Flickr
Photo: Flickr

Službena kontrola hrane od farme do tanjura

Planira se pooštrenje službenih kontrola hrane, koja ima za cilj da potrošači koji kupuju i jedu u Europi su sigurni i zdravi. Zakonodavstvo ima za cilj pružiti sveobuhvatan, integrirani i učinkovitiji sustav nadzora u području sigurnosti hrane i hrane pravila, veterinarskih i zdravstvenih uvjeta, ekološku proizvodnju i zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla.

Predsjednik Odbora za zaštitu okoliša, Giovanni La Via: “Cilj je da se zaštiti potrošač i da se vrati povjerenje nakon nedavnih skandala. Ovaj propis je jedan od najvažnijih komada sigurnosti hrane propisa ovog zakonodavnog tijela. Bio je to složen i zahtjevan proces.”
Nakon skandala konjskog mesa, potrošači su imali ozbiljna pitanja o sljedivosti hrane i integriteta opskrbnog lanca mesa. Europski parlament težio je ka rješavanju tih problema. Sporazum dogovaraju članovi Europskog parlamenta i nizozemsko Predsjedništvo Vijeća koje osigurava: sveobuhvatan opseg obuhvaćaju cijeli poljoprivredno-prehrambeni lanac: kontrola hrane, sredstava za zaštitu bilja, pesticidi, dobrobit životinja, zemljopisne oznake, organski uzgoj, najave, na temelju rizika kontrole u svim sektorima. Europska komisija kontrolira meso u zemljama članicama EU i trećim zemljama.

Marina

Nezabudni pozrieť

PHOTO: European Union 2018

Čvršća obrana od nepoštenog uvoza u svrhu zaštite radnih mjesta i industrije u EU

EU će se moći bolje zaštititi od neopravdano jeftinog uvoza i učinkovitije boriti protiv okolišnog ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


pet − = 4

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>