Dom / POLITIKA / Kriza cijene mlijeka
logo2

Kriza cijene mlijeka

EU mora brzo poduzeti dodatne mjere za stabilizaciju cijene mlijeka i donijeti olakšanje za proizvođače mlijeka, ove mjere treba da se implementiraju širom EU kako bi proizvođači mlijeka dobili bolje cijene za svoj proizvod, te bi EU trebala da ima učinkovitiju sustavu za intervenciju kako bi se omogućilo da EU reagira brže i balansira opskrbni lanac.

Zastupnici za poljoprivredu su raspravljali mjere za rješavanje trenutne mliječne krize u srijedu navečer s predstavnicima Vijeća, Komisije i mljekarskog sektoru. Većina govornika se protivila povratku kvota za proizvodnju mlijeka ali mnogi zastupnici su inzistirali da se problem oko opskrbe mora poboljšati kako se ne bi povećala proizvodnja mlijeka koje bi stavila dodatan pritisak na cijene. Također su istaknuli da ove mjere moraju biti implementirane širom EU kako bi se izbjeglo narušavanja cijena na jedinsvenom tržištu.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


+ 4 = dvanaest

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>