Dom / OBRAZOVANJE / Gruzija se pridružuju Horizon-u 20, Europskom programu za istraživanja i inovacije
logo2

Gruzija se pridružuju Horizon-u 20, Europskom programu za istraživanja i inovacije

Istraživači i inovatori iz Gruzije sada će moći sudjelovati u Horizon-u 2020, Europskom programa za istraživanja i inovacije, pod istim uvjetima kao i njihovi kolege iz zemalja članica Europske unije i drugih pridruženih zemalja.

Sporazum o pridruživanju Gruzije Horizon-u 2020 potpisan je izmeďu Carlosa Moedasa, povjerenika Europske komisije za istraživanja, znanost i inovacije i Tamar Sanikidze, gruzijskog ministra za obrazovanje i znanost.
Povjerenik Carlos Moedas je rekao: “Sa zadovoljstvom pozdravljam ulazak Gruzije u Horizon 2020, najvećeg svjetskog javno financiranog programa za istraživanja i inovacije. Europsko istraživanje, znanost i inovacije su otvorene svijetu za suradnju i cijenimo suradnju s našim partnerima koji ulažu u znanje i inovacije za budućnost. Gruzijsko udruženje će donijeti raznolikost znanja i ideja, obogaćiće dodatno našu međunarodnu istraživačku suradnju.

Ovaj sporazum omogućuje Gruziji pojačanu suradnju s EU u istraživanju i inovaciji, koji su od vitalnog značaja za uspješna i moderna gospodarstva. To pokazuje usmjerenost Unije za razvoj znanstvenih i inovacijskih kapaciteta svojih pridruženih partnera. Sporazum također predstavlja još jedan korak prema postizanju cilja EU ka otvaranju istraživanja i inovacija u svijetu.
Gruzijski istraživački instituti, sveučilišta i pojedini znanstvenici sada će imati pristup svim mogućnostima koje nudi Horizon 2020 koji financira najrazličitija znanstvena područja, od istraživanja plavog neba do demonstracijskih projekta. Gruzijske tvrtke će također imati koristi od povećane potpore za razvoj novih ideja i donijeti nove proizvode i usluge na tržište.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Photo: Flickr

Svjetski dan humanitarnog osiguranja 2019

Godina 2019. obilježava 70. obljetnicu Ženevske konvencije, zbog toga Europska unija odaje počast obvezama onih ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


pet + 5 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>