Dom / EKONOMIJA / Međureligijskim dijalogom protiv radikalizacije
logo2

Međureligijskim dijalogom protiv radikalizacije

Kako se europski muslimani nose s radikalizacijom i koju ulogu žene mogu igrati u promicanju de-radikalizacije teme su konferencije koju će predvoditi predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz i potpredsjednik Antonio Tajani u Bruxellesu. Vrhunski stručnjaci procijenit će projekte na terenu te najbolje načine za suočavanje s fenomenom radikalizacije na nacionalnoj i razini EU.

Predsjednik EP Martin Schulz u najavi konferencije je rekao: “Terorizmu i radikalizaciji treba se suprotstaviti kroz prevenciju, praćenje, obavještajno prikupljanje, kao i unaprjeđenim pravilima i sankcijama. Međutim, postoji alat koji sprječava radikalizaciju i prije nego što se pojavi, a to je dijalog. Sve više svjedočimo pojavi ne samo segregiranih društava, već i sve više odvojenih i otuđenih života. Dijalog pomaže u mijenjanju ove tužne stvarnosti. Današnji događaj bit će doprinos Europskog parlamenta u borbi protiv ovog problema.”

Među predavačima će biti Luc Van der Taelen, šef odjela za borbu protiv radikalizacije i terorizma belgijske federalne policije, Malika Hamidi, generalna direktorica Europske muslimanske mreže, Latifa ibn Ziaten, osnivačica Udruge mladih za mir Imad Ibn Ziaten i dr. Shamender Talwar, suosnivač organizacije Zajednice vjera.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom potpredsjednika EP-a Tajanija (odgovornog za međureligijski dijalog), a događaj će otvoriti predsjednik Schulz i g. Tajani. Debati će doprinijeti i potpredsjednik Komisije Frans Timmermans, predsjednik kluba zastupnika ECR-a Syed Kamall, predsjednica Odbora za prava žena i jednakost spolova Garcia Perez i potpredsjednica Izaslanstva EP-a za zemlje Magreba Tokia Saifi

Marina

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


× jedan = 3

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>