Dom / LJUDI / Konferencija EYE
Photo: Flickr
Photo: Flickr

Konferencija EYE

U Strasbourgu, 20 – 21 svibnja će 7,500 mladih Europljana imati priliku, da se njihov glas čuje. Mladi Europljani u dobi od 16 do 30 godina će razmjenjivat ideje i poglede na budućnost EU-a. 

Kako bi se stvorila prilika za razmjenu ideja i razvoj inovativnih rješenja za ključna pitanja budućnosti EU, Europski parlament otvara svoja vrata 7,500 mladim iz cijele Europe. Ovodogišnje EYE će se fokusirati na pet glavnih tema:

  • Rat i mir,
  • Apatija i sudjelovanje,
  • Pristup,
  • Stagnacija i inovacija,

Više od 150 aktivnosti će se odvijati tjekom EYE i više od 50 skupina mladih i organizacija će pomoći u organizaciji polovice aktivnosti. Mladi ne samo dolaze iz svih zemalja EU, ali i iz kandidatskih  i susjednih zemalja. Martin Schulz, predsjednik EP je napisao u pozdravnom listu: “Sa svojim doprinosom će mladi napraviti razliku u budućnosti. To je veliki optimistički pogled pred nama.”

Zajedno sa ključnim političkim pitanjima, program će se dotaknuti kulture, znanosti i društvene promjene. Među potvrđenim gostima su govornik Denis Mukwege, i Saharov laureat 2014, Ensaf Haidar – supruga Saharovog dobitnika 2015 Raida Badawija, talijanski astronaut Samantha Cristoforetti i europski povjerenik za zapošljavanje Marianne Thyssen.

Slijedite #EYE2016.

 

Marina

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


5 + osam =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>