Dom / EKONOMIJA / Javno savjetovalište o insolventnosti u EU
logo2

Javno savjetovalište o insolventnosti u EU

Europska komisija je lansirala javno savjetovalište o stečajnim okvirima u EU, funkcionalni stečajni okviri su kritični za poslovna ulaganja i rast u zemljama EU i pomažu tvrtkama i pojedincima da posluju preko jedinstvenog tržišta EU ili da ulažu izvan granica EU. Neučinkovitost i odstupanja u stečajnim okviru otežava investitori procjenu kreditnog rizika, posebno u prekograničnim ulaganjima i sprečavanja integraciju na tržišta kapitala u EU.

Odgovarajući stečajni okvir je bitan element dobrog poslovnog okruženja i stoga je također važno za radna mjesta i rast. Oko 200.000 tvrtki bankrotira u EU svake godine i Komisija želi pomoći tvrtkama u prevladavanju financijskih poteškoća u slučaju stečaja. Konzultacijama nastoji identificirati ciljane promjene koje bi mogle povećati učinkovitost i djelotvornost stečajnog okvira, konkretno, savjetovanje se fokusira na podršku tvrtki koje su u privremenoj nevolji u restrukturiranju svojih dugova što je prije moguće i dati im drugu priliku, ako je njihov posao održiv.

Věra Jourová, povjerenik za pravosuđe EU, rekla je: “Naš glavni prioritet je stvaranje najboljeg mogućeg okruženja za poticanja rasta i prekograničnih ulaganja u cijeloj EU, tržištu kapitala Unije treba moderna nelikvidna pravila koja su laka za pridržavanje i na taj način ćemo privući više investicija u EU. Naše jedinstveno tržište će raditi bolje ako možemo smanjiti neučinkovitost uzrokovane od strane različitih stečajnih zakona u državama članica EU koji stvaraju nesigurnost i odbijaju poštene poduzetnike“.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Mariya Gabriel

Izvješće o uspješnosti u području istraživanja i inovacija: Europa kao predvodnik u zelenoj i digitalnoj tranziciji

Komisija je danas objavila najnovije izvješće o uspješnosti EU-a u području znanosti, istraživanja i inovacija, ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


četiri + = 11

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>