Dom / EKONOMIJA / Schulz : Ne možemo i ne smijemo preusmjeriti naše probleme Turskoj
logo2

Schulz : Ne možemo i ne smijemo preusmjeriti naše probleme Turskoj

Razgovori s Turskom oko rješavanju izbjegličke krize ne smije biti vezano za napore zemlje priključenju Uniji, upozorio je Martin Schulz. Predsjednik EP obratio europskim šefovima država i vlada na početku summita EU posvećenoj migracijskoj krizi i gospodarskih prioriteta. “Turska neće dobiti ​​propuste oko pitanja slobode medija i zaštite manjina, razdvajanje vlasti ili vladavine zakona”, rekavši da oko tih pitanja nema rasprave.

Schulz je kazao kako su EU i Turska ključni partneri: “Trebamo partnerstvo, a ne ovisnost o Turskoj. Ne možemo i ne bi smijemo preusmjeriti naše probleme Turskoj. ”

Parlament također želi znati detalje oko vraćanja izbjeglica nazad u Tursku i njihovog preseljenja u EU. Europski parlamentarci žele znati kako će Turska ispuniti uvjete da bi mogla da se smatra “sigurnom trećom zemljom”, i da može da jamči da povraćene izbjeglice neće biti predane ljudima koji ih progone.

Predsjednik EP je također naglasio da je bilo koji dogovor postignut s Turskom ne može zamijeniti prava migracije i politiku azila EU. On je pozvao na remont postojećih pravila i uspostavu europske obalne i granične policije, na predlog Europske komisije.

Schulz je pozvao zemlje članice da ubrzaju preseljenje izbjeglica iz Grčke svojim zemljama kako bi pomogli tisućama ljudi koji žive u teškim uvjetima u blizini granice sa Republikom Makedonijom.

Osim toga Schulz je rekao da treba dati više podrške Jordanu i Libanonu koji su zajedno ugostili 2,9 milijuna izbjeglica: “Kakav prikaz velikodušnosti i ljudskog dostojanstva! Ipak, obje zemlje su postigli svoje granice. ”

Predsjednik je rekao da, iako je migracijska kriza iz dana u dan sve jača, ekonomija je ostala važna. “Jačanje radnih mjesta i rast mora biti prioritet za nas”, rekao je, ističući kako je se europsko gospodarstvo sporo oporavlja i da je nezaposlenost i dalje visoka.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


šest × = 18

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>