Dom / EKONOMIJA / Iranski ministar vanjskih poslova o odnosima s EU-om: “Trebamo izgraditi povjerenje”
Javad Zarif
Javad Zarif. FOTO: Flickr.

Iranski ministar vanjskih poslova o odnosima s EU-om: “Trebamo izgraditi povjerenje”

 

Iran – EU: “Vi morate pridobiti naše povjerenje koliko i mi vaše”

Nuklearni dogovor s Iranom označio je kraj dugog razdoblja sankcija i omogućio novi vjetar u leđa u međunarodnom odnosu Irana i EU-a. Ovog utorka, 16. veljače, ministar vanjskih poslova Irana Javad Zarif gostovao je u Odboru za vanjske poslove gdje je sa zastupnicima razgovarao o budućnostima odnosa EU-a i Irana. “Iran je otvoren za suradnju s Europom kako bi smanjili zabrinutost i napetost u regiji”, ali “trebamo izgraditi povjerenje”, rekao je Zarif.

Zastupnici su pozdravili priliku za jačanje odnosa s Iranom, ali su također i izrazili zabrinutost zbog stanja ljudskih prava, odnosa sa Saudijskom Arabijom i uloge u sukobima u Siriji. Pogledajte video za više informacija.

Ministar Zarif susreo se s predsjednikom Martinom Schulzom i ostalim čelnim ljudima klubova zastupnika. Europski parlament trenutno radi na savjetodavnom izvješću o strategiji prema Iranu, izvjestitelj je Richard Howitt S&D, UK).

europskeno1

Nezabudni pozrieť

Mariya Gabriel

Izvješće o uspješnosti u području istraživanja i inovacija: Europa kao predvodnik u zelenoj i digitalnoj tranziciji

Komisija je danas objavila najnovije izvješće o uspješnosti EU-a u području znanosti, istraživanja i inovacija, ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


4 × osam =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>