Dom / POLITIKA / Schulz: “Ujedinjeno Kraljevstvo imat će bolju budućnost kao dio Europske unije”
schulz

Schulz: “Ujedinjeno Kraljevstvo imat će bolju budućnost kao dio Europske unije”

Ujedinjeno Kraljevstvo i ostale zemlje članice EU-a imat će bolju budućnost ako ostanemo ujedinjeni, rekao je predsjednik martin Schulz na početku sastanka Europskog vijeća 18. i 19. veljače posvećenom migracijama i članstvu Velike Britanije u EU-a. Predsjednik je rekao: “U globaliziranom svijetu 21. st. trebamo Ujedinjeno Kraljevstvo više nego ikad te smo uvjereni da će Kraljevstvo imati bolju budućnost kao dio Europske unije”.

Schulz je rekao da suočeni s današnjim gospodarskim i sigurnosnim izazovima ima smisla da europske zemlje ostanu zajedno. Međutim, iako Parlament zagovara ostanak Ujedinjenog Kraljevstva u Europskoj uniji, Schulz je istaknuo kako postoji velika briga oko promjena koje je zatražila vlada iz Londona, kao što su mehanizmi zaštite kod socijalne pomoći i veća zaštita za zemlje koje nemaju euro.

Predsjednik je također inzistirao da se vrata ne mogu zatvoriti za daljnju integraciju: “U kompleksnom svijetu treba nam jača EU. Što neizbježno znači da ćemo se morati integrirati još bliže”.

Samit je također bio posvećen pitanju imigracije u Europi. Schulz je rekao kako se radi o “krizi solidarnosti” i kako više sredstava treba ići prema zemljama koje su najviše na udaru. “Vrijeme je da svi preuzmemo svoju vlastitu odgovornost, ali i da napravimo korak više što se tiče zajedničkih obaveza.”

europskeno1

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


− dva = 0

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>