Dom / EKONOMIJA / Schulz : Ako se Europljani razdvoje, ne smije biti zabuna oko posljedica
logo2

Schulz : Ako se Europljani razdvoje, ne smije biti zabuna oko posljedica

Velikoj Britaniji i drugim zemljama EU-a bilo bi bolje držati se zajedno, izjavio je Martin Schulz šefovima država i vlada na početku Europskog vijeća posvećen migracije i britanskom zahtjeva o referendumu oko svog članstva u Europskoj uniji.

Schulz je rekao da ima smisla da se s današnjim gospodarskim i sigurnosnim izazovima europske zemlje drže zajedno. Ako se Europljani razdvoje, ne smije biti zabuna oko posljedica.

Međutim, iako je Sabor bio u korist ostanka Velike Britanije u Uniji, Schulz je rekao da ima još niz zabrinutosti oko traženih promjene od strane Velike Britanije kao što je mehanizam zaštite od socijalne pomoći. U složenom svijetu EU treba biti jača a to znači da će neki morati da se integrišu u većoj mjeri.

Na sastanku se također govorilo i o daljnjim mjerama oko problema povjećane migracije u Europi. Schulz je izjavio da je ovo kriza solidarnosti i naglasio je da više sredstava treba ići u zemlje koje nose najveći teret priljeva izbjeglica: Krajnje je vrijeme da svatko preuzme svoju individualnu odgovornost, ali isto tako mora se pojačati naša zajednička suradnja oko ovog pitanja.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


4 × šest =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>