Dom / EKONOMIJA / EU mora održati svoju pomoć Libiji
Bert Koenders
Bert Koenders

EU mora održati svoju pomoć Libiji

„Ekonomska dezintegracija i nasilje u Libiji se pogoršava i ta situacija omogućava ekstremističkim organizacijama da se razvijaju“,  tvrdi nizozemski ministar vanjskih poslova Bert Koenders.

Zastupnici Europskog parlamenta pozivaju EU i međunarodnu zajednicu da bude spremna podržati Libijce za provedbu „Libijskog političkog sporazuma“.

Europski parlament je odobrio libijski politički sporazum potpisan 17. prosinca 2015. godine, a podupire novoustrojenu vladu nacionalnog sporazuma i nacionalnih institucija koje vode Libiju ka izgradnji demokratske, mirne, stabilne i prosperitetne zemlje. Europski parlamentarci brinu o sigurnosti prelijevanja libijskog sukoba u Egiptu i Tunisu , ali i u Alžiru i njegovih naftnih polja.

Rastuća nazočnost ekstremističkih organizacija i pokreta u Libiji je duboko zabrinjavajuća . „Ove skupine predstavljaju veliku opasnost za stabilnost i sigurnost cijele regije, ali i sigurnost Europe“, kažu zastupnici parlamenta. Europski parlament poziva na nastavak humanitarne, financijske i političke pomoći od EU i međunarodne zajednice za rješavanje humanitarne situacije u Libiji.

Marina

Nezabudni pozrieť

Mariya Gabriel

Izvješće o uspješnosti u području istraživanja i inovacija: Europa kao predvodnik u zelenoj i digitalnoj tranziciji

Komisija je danas objavila najnovije izvješće o uspješnosti EU-a u području znanosti, istraživanja i inovacija, ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


8 × devet =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>