Dom / LJUDI / Dublinska pravila : Zastupnici ponovo pozivaju na solidarnost među državama EU
logo2

Dublinska pravila : Zastupnici ponovo pozivaju na solidarnost među državama EU

Europska “Dublinska” pravila koja određuju koja zemlja je odgovorna za rješavanje zahtjeva za azil, ne funkcioniraju, rekli su zastupnici u raspravi na prijedlog Komisije EU da ih promjeni. Ta pravila moraju biti zamijenjena učinkovitim sustavom azila na temelju solidarnosti među državama članicama EU-a kako bi im se omogućilo da upravljaju sa zahtjevima učinkovito, rekli su.

Mnogi zastupnici žele vidjeti ambiciozniji prijedlog i sumnjaju da će predloženi plan preraspodjele raditi. Također su kritizirali činjenicu da će zemlje članice moći izbjegavati uzimanje tražitelja azila ako daju financijski doprinos onima koji su zadali zahtjev za azil umesto njih.

Neki su naglasili pravo država članica na samoopredjeljenje i kritizirali su plan koji od njih zahtjeva da daju financijski doprinos ako ne prihvate izbjeglice.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


1 × jedan =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>