Dom / LJUDI / Posjet delegacije Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta Republici Hrvatskoj
logo2

Posjet delegacije Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta Republici Hrvatskoj

Od 17. do 19. svibnja 2016. godine u službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravi delegacija Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta. Lokacije u Zagrebu, Šibeniku, otoku Prviću, Kninu i Karlovcu posjetit će potpredsjednik Odbora Andrea Cozzolino (S&D, Italija), te članovi Odbora Lambert van Nistelrooij (EPP, Nizozemska), koji je ujedno bivši pregovarač Europskog parlamenta za zakonodavni okvir Europskih strukturnih i investicijskih fondova za programsko razdoblje 2014.-2020., Andrey Novakov (EPP, Bugarska), kao i hrvatske zastupnice Ivana Maletić (EPP) i Ruža Tomašić (ECR).
Na početku boravka 17. svibnja delegacija će se sastati sa zastupnicima Hrvatskog sabora pod domaćinstvom Jasne Matulić, predsjednice Odbora za regionalni razvoj. Nakon toga delegacija će se sastati s ministrom za regionalni razvoj i fondove EU Tomislavom Tolušićem. Sastanak će slijediti konferencija za medije u prostoru Vlade RH s početkom u 17 sati. Tema konferencije bit će izazovi i mogućnosti pri korištenju EU fondova u Hrvatskoj. Za kraj prvog dana zastupnici će sudjelovati u konferenciji u organizaciji HGK na temu EU fondova i drugih izvora financiranja za mala i srednja poduzeća. Na konferenciji sudjeluju ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat te predstavnici malih i srednjih poduzeća. Poslije konferencije delegacija će se zaputiti u Šibenik.
Drugi dan posjete, 18. svibnja, započinje sastankom sa županom Šibensko-kninske županije, Goranom Paukom te gradonačelnikom Šibenika, Željkom Burićem, koji će zajedno prezentirati projekt financiran iz EU fondova – šetnicu u Kanalu sv. Ante. Delegacija se nakon toga seli u Tvrđavu sv. Mihovila gdje će se najprije sastati s gradonačelnicima i načelnicima općina iz Šibensko-kninske županije i raspravljati o izazovima i prilikama za sudjelovanje u EU fondovima za općine i gradove. Konferencija za medije će se održati na istoj lokaciji (Tvrđava sv. Mihovil, Zagrađe 21, Šibenik) u 12 sati. Popodnevni sati posvećeni su razgledavanju projekata financiranih iz EU fondova – Županijskog centra za gospodarenje otpadom Bikarac, Memorijalnog centra Faust Vrančić na otoku Prviću te sustava vodoopskrbe i odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Kninu.
Trećega dana, 19. svibnja, delegacija će posjetiti Karlovac gdje će se sastati sa županom Karlovačke županije Ivanom Vučićem te gradonačelnikom Karlovca Damirom Jelićem. Jedna od tema bit će i prezentacija projekta Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nakon toga u 12 sati slijedi zajednička konferencija za medije

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


2 × = četrnaest

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>