Dom / POLITIKA / Europska komisija predlaže bezvizni režim za građane Ukrajine
logo2

Europska komisija predlaže bezvizni režim za građane Ukrajine

Europska komisija je danas predložila Vijeću Europske unije i Europskog parlamenta predlog o ukidanju viza za građane Ukrajine prijemještanjem Ukrajine na listu zemalja čiji građani mogu putovati bez vize u Schengenskom prostoru.
Ovaj prijedlog dolazi nakon što je komisija dala pozitivnu ocjenu u prosincu prošle godine, što potvrđuje da je Ukrajina je uspješno ispunila sve mjerila u Akcijskom planu za ukidanje viza.
Povjerenik za migraciju, unutarnje poslove i građanstvo, Dimitris Avramopoulos je rekao: “Danas smo ispunili naš naš deo dogovara da predložimo kraća putovanja bez viza u EU za ukrajinske građana s biometrijskim putovnicama – olakšavajući međuljudske kontakte i jačanje poslovne društvene i kulturne veze između EU i Ukrajine. To je rezultat uspjeha ukrajinske vlade u postizanju dalekosežne i teške reforme u području pravosuđa i unutarnjih poslova koja utječu na područja kao što su vladavina prava i reforme pravosuđa. Ja sam vrlo zadovoljan s postignutim napretkom, to je važno postignuće za građane Ukrajine, a nadam se da će Europski parlament i Vijeće vrlo brzo usvojiti naš prijedlog. ”
Nakon što je će prijedlog biti usvojen, ukrajinskim građanima s biometrijskim putovnicama više neće zahtijevati vizu prilikom kraćeg boravka do 90 dana u Šengenskom prostoru. Bezvizno putovanje će se primijeniti na sve zemlje članice EU-a osim Irske i Velike Britanije, kao i četiri države Schengenkog prostora (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švicarska).Prijedlog će biti usvojene samo kratkotrajne vize važeće do 90 dana putovanja u bilo kojem razdoblju od 180 dana zbog poslovnih, turističkih ili obiteljskih razloga. Prijedlog ne predviđa pravo na rad u EU.
Ostali uvjeti za ulazak u Schengensku zonu će i dalje biti primjenjivane, uključujući dokaz da građanin ima dostatna financijska sredstva i da predloži svrha putovanja.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


+ tri = 8

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>