Dom / EKONOMIJA / Sa kojim preprekama se susreću pogranični regioni ?
logo2

Sa kojim preprekama se susreću pogranični regioni ?

U rujnu 2015. godine Europska komisija pokrenula je pregled u pograničnim regionima i proučila je prepreke sa kojima se ljudi u pograničnim područjima suočavaju. Ne samo da su ispitanici jasno identificirali glavna pogranična problema već su iznijeli konkretne ideje o tome kako ih prevladati. Ovo su najbitnije prepreke:
1. pravne i administrativne prepreke (nedostatak priznavanja kvalifikacija, razlike u socijalnoj sigurnosti, razlike u mirovinskom i poreznom sustavu), 2. jezične barijere, 3. težak fizički pristup (nedostatak infrastrukture i integriranih sustava javnog prijevoza ), 4. nedostatak suradnje između javnih vlasti o prekograničnim pitanjima i 5. ekonomske razlike (razlika u tržištu rada i plaće, stvaranje asimetričnih tokova).
Komentirajući rezultate, povjerenica za regionalnu politiku Corina Cretu je rekla: “Drago mi je vidjeti da dvije trećine ispitanika smatra da im život u pograničnoj regiji pruža više mogućnosti, ali ipak ovi rezultati pokazuju da i dalje imamo posla s prevladanjem preostalih prepreka.”

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


− pet = 3

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>