Dom / EKO/OKOLIŠ / Europarlament protiv odobrenja GM soje
logo2

Europarlament protiv odobrenja GM soje

Komisija EU ne bi trebala odobriti uporabu glifosat GM soje u hrani i hrani za životinje, rekao je parlament u srijedu. Zastupnici Europskog parlamenta kažu da je glifosat, klasificiran kao “vjerojatno kancerogen” od strane Svjetske zdravstvene organizacije 20.ožujka 2015 , a da je uporaba GMO ovlaštena bez potpore zemalja članica. Tri genetski modificirane soje su odobrena od strane Europske komisije za primjenu u hrani.

Poseban zakon omogućiće bilo kojoj državi članici EU da ograniči ili zabrani prodaju i uporabu odobrene GMO hrane ili hrane za životinje na njezinu teritoriju o kom će se glasati u listopadu. Zastupnici Europskog parlamenta su zabrinuti da ovaj zakon može bitidokazati neupotrebljiv, ili da bi to moglo dovesti do ponovnog uvođenja graničnih kontrola između zemalja koja su odobrila uporabu GMO i ona koja su protiv GMO. Oni su pozvali Europsku Komisiju da predloži novi prijedlog.

 

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


8 × = šeszdeset četiri

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>