Dom / EKONOMIJA / Otoci EU: Poziv za akciju u prevladavanju stalnih teškoća
Photo: Flickr
Photo: Flickr

Otoci EU: Poziv za akciju u prevladavanju stalnih teškoća

Zastupnici Europskog parlamenta pozivaju Europsku komisiju da poduzme konkretne korake za rješavanje stalnih teškoća sa kojima se otoci EU susreću i u potpunosti iskoriste njihov potencijal. U tekstu se ističu jedinstvene teškoće sa kojima se južne otočne regije suočavaju zbog povećanih tokova migracije i traži se sa nastavkom posebnog režima poreza.

Rezolucija poziva Komisiju da postavi homogenu grupu sastavljenu od svih otočnih teritorija, vodi računa o drugim statističkim pokazateljima, osim BDP-a, koja će odraziti  gospodarsku i socijalnu ranjivost ovih područja, pokrenuti dubinsko istraživanje, uspostaviti “Strateški okvir EU-a za otoke”, koja će povezivati ​​ instrumente koji bi mogli imati značajan utjecaj na teritoriju i na kraju podnijeti komunikaciju na “Agenda za EU otoke”, a nakon toga Bijela knjiga, koja će pratiti razvoj otoka.

Otoci izloženi migracijskim tokovima

Parlament naglašava da otoci EU su također periferne regije na vanjskim granicama EU-a. Južna područja i mnogi sredozemni otoci posebno su izloženi povećanim tokovima migracija. Zastupnici Europskog parlamenta traže podršku širom EU. Odobrili su amandman ističući važnost posebnih poreznih dogovora za lokalne zajednice i gospodarstva.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


1 + = tri

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>