Dom / EKONOMIJA / Ženska prava: Ravnopravnost na međunarodnoj razini
Photo: Flickr
Photo: Flickr

Ženska prava: Ravnopravnost na međunarodnoj razini

Europska komisija mora komunicirati o novoj strategiji za ravnopravnost spolova i prava žena 2016-2020 što je prije moguće i dostaviti na svojim političkim obvezama, kažu zastupnici Europskog parlamenta. 

Priopćenje se treba baviti pitanjima ravnopravnosti spolova što je u skladu sa međunarodnim dnevnim redom.

“Komisija ima jasnu odgovornost za pokretanje politike o ravnopravnosti žena i muškaraca i za rješavanje važnih pitanja kao što su nasilje nad ženama, plaćama između spolova, te ravnotežu između osobnog i radnog života”, rekla je predstavnica ženskih prava, Garcia Perez.

Parlament je počeo riješavati ovo pitanje 9. lipnja 2015. Od tada, Komisija je predstavila samo radni dokument osoblja, koji nema međuinstitucionalnu vrijednost, na “Strateški angažman za ravnopravnost spolova 2016-2019.” Ovaj Dokument ograničava trajanje predloženog djelovanja. Parlament pozdravlja činjenicu da je Komisija objavila svoj plan: „Novi početak za rješavanje izazova poslovnog i privatnog života s kojima se suočavaju radničke obitelji.“

Europski parlamentarci tvrde da prethodna strategija Komisije (2010-2015) nije bila dovoljno sveobuhvatna za poboljšavanje ravnopravnosti spolova na europskoj i međunarodnoj razini. Novoj strategiji treba dati novi zamah i dostaviti konkretne mjere za jačanje prava žena i promicanje ravnopravnosti spolova.

 

Marina

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


× 3 = dvanaest

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>