Dom / OBRAZOVANJE / Europski savez za naukovanje: 140 000 mjesta za naukovanje mladima u poduzećima i organizacijama
4625814311_040fda3bc3_z

Europski savez za naukovanje: 140 000 mjesta za naukovanje mladima u poduzećima i organizacijama

Borba protiv nezaposlenosti mladih glavni je prioritet Europske komisije. Kvalitetno naukovanje pomaže mladima u stjecanju vještina i ključnih kompetencija koje su im potrebne za uspjeh na tržištu rada. Više od četrdeset poduzeća i drugih organizacija pridružilo se danas Europskom savezu za naukovanje, kojim koordinira Europska komisija,obvezujući se napružanje većeg broja boljih prilika za naukovanje mladima. Poduzeća će mladima staviti na raspolaganje ukupno 140 000 mjesta za naukovanje i osposobljavanje. Europska komisija posvećena je jačanju ponude, kvalitete i privlačnosti naukovanja.
Povjerenica EU-a za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen izjavila je: Srdačno pozdravljam nove partnere koji su se danas pridružili Europskom savezu za naukovanje. Pomaganje mladima u Europi da dođu do kvalitetnih radnih mjesta jedan je od mojih najvažnijih prioriteta. Zajedno ćemo otvoriti nove mogućnosti za mlade kako bi stekli vještine i iskustvo koji su im potrebni na tržištu rada. Radujem se što će još više poduzeća i drugih organizacija slijediti taj primjer u budućnosti.
Nove obveze potpisane su u Rigi tijekom sastanka ministara odgovornih za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, europskih socijalnih partnera i Komisije u organizaciji latvijskog predsjedništva. Neke od glavnih preuzetih poslovnih obveza su sljedeće:
Adecco će do 2017. omogućiti osposobljavanje za rad za 5 000 mladih u svojem glavnom društvu ili u jednom od svojih partnerskih poduzeća.
AXA će ponuditi mogućnost zapošljavanja za 20 000 mladih do 2018., uključujući 10 000 ugovora o radu na neodređeno i određeno vrijeme te 10 000 plaćenih naukovanja ili pripravništava.
BMW će proširiti strukovno osposobljavanje na međunarodnoj razini putem prilagođenih dvojnih programa obrazovanja kojima se omogućuje praktično osposobljavanje u Njemačkoj i izobrazba u Španjolskoj. BMW će primiti 1 500 novih naučnika svake godine.
Safran će razviti programe naukovanja u svojim europskim podružnicama i promicati međunarodne programe mobilnosti. Safran će primiti 2 000 – 3 000 naučnika godišnje.
Capita će mladima ponuditi više od 500 mjesta za naukovanje ove godine te će surađivati s drugim većim poslodavcima kako bi i oni bili u mogućnosti pružiti isto, tj. zapošljavanje i osposobljavanje 400 naučnika u javnoj službi i njih više od 600 u bankama.
CSR Europe podupirat će poduzeća unutar svoje mreže kako bi poboljšali kvalitetu njihovih programa naukovanja i stažiranja, pružajući na taj način mogućnost za 50 000 mladih da iskoriste priliku za kvalitetno osposobljavanje do kraja 2017.
Ostala poduzeća koja su se pridružila savezu su Bertelsmann, Saica i Verallia Saint-Gobain.
Europski socijalni partneri preuzeli su nove obveze u građevinskom, kemijskom, trgovačkom i obrazovnom sektoru. Pet novih obveza preuzimaju nacionalni sindikati nastavnika, a jednu je preuzeo francuski sindikat u energetskom sektoru. Druge ključne obveze preuzimaju škotska vlada, Europska udruga lokalnih i regionalnih vlasti za cjeloživotno učenje te stručna skupina zaklade Bertelsmann.
Novi članovi pridružuju se postojećim članovima i vladama Europskog saveza za naukovanje.

Ivica

Nezabudni pozrieť

Photo: Flickr

Svjetski dan humanitarnog osiguranja 2019

Godina 2019. obilježava 70. obljetnicu Ženevske konvencije, zbog toga Europska unija odaje počast obvezama onih ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


× 7 = dvadeset jedan

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>