Dom / POLITIKA / Bosna i Hercegovina: Europski zastupnici zabrinuti zbog sporog napretka reformi povezanih s EU-om

Bosna i Hercegovina: Europski zastupnici zabrinuti zbog sporog napretka reformi povezanih s EU-om

Zastupnici su pozvali vlasti u Bosni i Hercegovini da nastave s ustavnim i političkim reformama radi napretka integracijskog procesa s EU-om.

U nacrtu rezolucije u kojoj se procjenjuje napredak Bosne i Hercegovine na putu prema mogućem pristupanju EU-u, zastupnici Europskog parlamenta uočili su da se od sredine 2017. proces reformi povezanih s EU-om značajno usporava unatoč tome što se zemlja obvezala provoditi plan reformi.

 

Isto tako izrazili su žaljenje jer nema napretka u području slobode izražavanja i neovisnosti medija te istaknuli da bi proizvodnja i emitiranje televizijskih i radijskih sadržaja na svim službenim jezicima BiH doprinijeli zaštiti kulturne raznolikosti u zemlji.

 

O tekstu će se glasovati na plenarnoj sjednici u srijedu.

Kontekst

 

Bosna i Hercegovina podnijela je zahtjev za pristupanje EU-u 15. veljače 2016., ali još uvijek nije dobila status zemlje kandidatkinje..

europskeno1

Nezabudni pozrieť

europarlament

100 DANA DO EUROPSKIH IZBORA

Sto dana uoči izbora za Europski parlament, pozivamo Vas na službeni početak odbrojavanja te druženje ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


8 × pet =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>