Dom / POLITIKA / Bosna i Hercegovina: Europski zastupnici zabrinuti zbog sporog napretka reformi povezanih s EU-om

Bosna i Hercegovina: Europski zastupnici zabrinuti zbog sporog napretka reformi povezanih s EU-om

Zastupnici su pozvali vlasti u Bosni i Hercegovini da nastave s ustavnim i političkim reformama radi napretka integracijskog procesa s EU-om.

U nacrtu rezolucije u kojoj se procjenjuje napredak Bosne i Hercegovine na putu prema mogućem pristupanju EU-u, zastupnici Europskog parlamenta uočili su da se od sredine 2017. proces reformi povezanih s EU-om značajno usporava unatoč tome što se zemlja obvezala provoditi plan reformi.

 

Isto tako izrazili su žaljenje jer nema napretka u području slobode izražavanja i neovisnosti medija te istaknuli da bi proizvodnja i emitiranje televizijskih i radijskih sadržaja na svim službenim jezicima BiH doprinijeli zaštiti kulturne raznolikosti u zemlji.

 

O tekstu će se glasovati na plenarnoj sjednici u srijedu.

Kontekst

 

Bosna i Hercegovina podnijela je zahtjev za pristupanje EU-u 15. veljače 2016., ali još uvijek nije dobila status zemlje kandidatkinje..

europskeno1

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


tri − = 1

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>