Dom / POLITIKA / Službena dodjela Nagrade Saharov za 2018. Olegu Sentsovu
Conference of Presidents
Conference of Presidents

Službena dodjela Nagrade Saharov za 2018. Olegu Sentsovu

Službena dodjela Nagrade Saharov za 2018. Olegu Sentsovu


Ukrajinski redatelj Oleg Sentsov službeno dobiva Nagradu Saharov za slobodu misli, na prigodnoj svečanosti u Europskom parlamentu u srijedu u podne.

 

Sentsova, koji je trenutno u zatvoru u Rusiji zbog “planiranja terorističkih aktivnost” protiv ruske vlasti na Krimu, u Strasbourgu će zastupati njegova rođakinja Natalya Kaplan te njegov odvjetnik Dmitriy Dinze. Nagradu će im uručiti predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani na svečanosti u plenarnoj vijećnici u Strasbourgu u srijedu u 12:00.

Odmah nakon toga, predsjednik Tajani održat će konferenciju za medije u 12:30.

Svečanost možete pratiti uživo na poveznicama EP UŽIVO i EbS+.

U užem izboru za nagradu bilo je 11 nevladinih organizacija koje spašavaju migrante na Sredozemlju te Nasser Zefzafi, vođa marokanskog masovnog prosvjednog pokreta – Hiraka.

Europarlamentarci Odbora za vanjske poslove, Odbora za razvoj te Pododbora za ljudska prava održat će raspravu sa Sentsovim predstavnicima u ponedjeljak 10. prosinca od 19.30 do 21:00 sati.

Kontekst
Europski parlament dodjeljuje Nagradu Saharov ​​za slobodu misli svake godine, u čast pojedinaca i organizacija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Prvi put, nagrada je dodijeljena 1988. Dobila je ime po ruskom fizičaru i političkom disidentu Andreju Saharovu..

europskeno1

Nezabudni pozrieť

europarlament

100 DANA DO EUROPSKIH IZBORA

Sto dana uoči izbora za Europski parlament, pozivamo Vas na službeni početak odbrojavanja te druženje ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


× 9 = osamdeset jedan

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>