Dom / LJUDI / Više od 8000 mladih raspravljat će o budućnosti Europe 1. i 2. lipnja
EYE 2016
EYE 2016

Više od 8000 mladih raspravljat će o budućnosti Europe 1. i 2. lipnja

Godinu dana prije europskih izbora, mladi iz cijele Europe raspravljat će o njezinoj budućnosti.

 

Treće izdanje Europskog događaja za mlade (EYE2018) okupit će više od 8000sudionika u dobi između 16 i 30 godina iz cijele Europe kako bi raspravljali o pet glavnih tema tijekom dva dana u Strasbourgu. Više od 400 aktivnosti uključivat će rasprave, radionice, razmjene ideja i performanse. Rasprave su usmjerene na sljedeće teme: mladi i stari, bogati i siromašni, odvojeni i zajedno, sigurno i opasno, lokalno i globalno.

 

Prekogranične generacije i ideje

 

EYE je međunarodni događaj mladih za koji su većinu aktivnosti osmislile i pripremile različite europske organizacije mladih. 130 takvih organizacija sudjeluje u ovom događaju.

 

U EYE-u će aktivno sudjelovati predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, koji će otvoriti plenarnu sjednicu u petak u 10 sati, uz oko 50 zastupnika u Europskom parlamentu koji će sudjelovati u radionicama i debatama. Druge poznate političke osobe, kao što su bivši francuski predsjednik Valéry Giscard d’Estaing, europska povjerenica za socijalna pitanja Marianne Thyssen i bivši grčki ministar financija Janis Varoufakis, također će sudjelovati u raspravi s mladima. Nadalje, dobitnici nagrade Saharov dr. Denis Mukwege i Lamiya Aji Bashar održat će govore.

 

Na događaju će sudjelovati i mladi iz Hrvatske, njih stotinjak, iz sljedećih organizacija: Udruga Kompas iz Karlovca, II. gimnazija iz Zagreba, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk, Skupina studenata Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu,Europe as one i Youth for strong Croatia.

europskeno1

Nezabudni pozrieť

Josep Borrell

EU okuplja međunarodne donatore u cilju potpore izbjeglicama i migrantima iz Venezuele te zemljama regije

Danas su Europska unija i vlada Španjolske, uz potporu Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR) i ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


dva × 5 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>