Dom / EKONOMIJA / Pravila protiv određenih praksi izbjegavanja poreza
logo2

Pravila protiv određenih praksi izbjegavanja poreza

EP će u utorak raspravljati o prijedlogu Komisije za direktivu o mjerama protiv izbjegavanja poreza. Glasovanje je u srijedu. Prijedlog, koji ima za cilj zatvoriti rupe u zakonima koje koriste velike korporacije za izbjegavanje plaćanje poreza, podržao je Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku EP-a u rezoluciji od 24. svibnja. Zastupnici su zagovarali stroža ograničenja na odbitke za plaćanje kamata i korporativnu poreznu stopu na prihode iz inozemstva od 15%.

Prijedlog se temelji na načelu da porez mora biti plaćen tamo gdje je profit ostvaren i uključuje pravno obvezujuće mjere za blokiranje metoda koje najčešće koriste tvrtke kako bi izbjegle plaćanje poreza. Također se predlažu zajedničke definicije pojmova kao što su “stalna poslovna jedinica”, “porezne oaze”, “transferne cijene” i drugi koji su dosad bili različito interpretirani.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Mariya Gabriel

Izvješće o uspješnosti u području istraživanja i inovacija: Europa kao predvodnik u zelenoj i digitalnoj tranziciji

Komisija je danas objavila najnovije izvješće o uspješnosti EU-a u području znanosti, istraživanja i inovacija, ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


sedam − 4 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>