Dom / ZDRAVLJE / 700.000 smrtnih slučajeva godišnje od pušenja u EU
logo2

700.000 smrtnih slučajeva godišnje od pušenja u EU

Jedan u četiri Europljana puši. Polovica od njih će umrijeti prijevremeno, skraćivanjem svog života u prosjeku 14 godina. Od 20. svibnja novi europski zakoni će biti na mjestu da bi pušenje i cigarete učinili manje atraktivnim, posebno među mladima.

Nova direktiva, koji stupa na snagu ​​u svim zemljama EU-a od petka, 20. svibnja, postavlja stroža pravila u vezi duhana i srodnih proizvoda.

Oni imaju za cilj da pušenje učine manje atraktivnim za mlade zabranjivanjem cigareta i duhana s karakterističnim okusom, kao i malih i jeftinijih paketa za određene duhanske proizvode.

Proizvođači su dužni obavijestiti zemlje članice EU prije postavljanja novih duhanskih proizvoda na tržište EU a također su dužni dostaviti detaljno izvješće o sastojcima koji se koriste u duhanskim proizvodima, posebno cigareta i duhana.

Pored toga zemlje EU imaju pravo zabraniti internet prodaju duhana i srodnih proizvoda a e-cigarete su regulisane ili kao lijek koji bi trebao pomoći ljudima sa prestankom pušenja ili kao duhanski proizvod.

 

“Ova nova jasna pravila, zajedno s drugim nacionalnim mjerama, kao što su zabrana pušenja na javnim mjestima, trebali bi pomoći zaustaviti duhansku industriju od novačenja nove generacije mladih pušača u Europi a sada kada su velike duhanske tvrtke izgubile slučaj u Europskom sudu pravde, one države članice koje još nisu u potpunosti implementirali direktivu treba to učine. ” izjavila je Linda McAvan, (član S & D, UK) koja je odgovorna za usmjeravanje novih zakona kroz Europski Parlament.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

European Youth Event 2018 - #EYE2018 - Closing plenary ' Euroscola special: Voting time! '

Upotrebu kanabisa u medicinske svrhe uzimajte ozbiljno, poručuju europski zastupnici

Zastupnici će s Komisijom u srijedu raspravljati  o dilemama u pogledu medicinske upotrebe kanabisa i ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


3 + pet =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>