Dom / LJUDI / Zastupnici će otići u Grčku da provjere izbjeglice i provedbu dogovara između EU i Turske
logo2

Zastupnici će otići u Grčku da provjere izbjeglice i provedbu dogovara između EU i Turske

Delegacija Europskog Parlamenta za građansku slobodu će putovati u Grčku od 18. do 20. svibnja da provjere stanje izbjeglica na vanjskim granicama EU i da procjene kako će dogovor između EU i Turske pomoći sa priljevom izbjeglica u EU. Zastupnici Europskog parlamenta će posjetiti granicu između Grčke i Makedonije, otok Lesvos i Atenu. Oni će se susresti s predstavnicima grčke vlade i EU, predstavnicima međunarodnog tijela kao i s predstavnicima nevladinih organizacija.

Cilj delegacije, formirane od 10 članova Europskog parlamenta na čelu s Peterom Niedermüller (S & D, HU),je ocijeniti stanje na terenu kako bi se utvrdili potrebe izbjeglica i daljnje mjere koje treba poduzeti. Europski parlamentarci žele provjeriti koliko zahtjeva za azil se obrađuju, informacije i podršku koju migranti dobijaju i vodiće razgovore u vezi sa operacijama spašavanja i upravljanja granicom.

Oni će posjetiti otvorena i zatvorena prihvatna centra u sjevernom dijelu zemlje i u Lesvosu. Posebno su zabrinuti zbog situacije ranjivih skupina, kao što su žene s djecom i maloljetnika bez pratnje.

Miroslav

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


devet − = 6

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>