Dom / POLITIKA / Program aktivnosti nizozemskog predsjedništva: izbjeglička kriza prioritet i borba protiv rastućeg skepticizma
schulz

Program aktivnosti nizozemskog predsjedništva: izbjeglička kriza prioritet i borba protiv rastućeg skepticizma

“Moramo postići konkretne rezultate i osigurati njihovu vidljivost u borbi protiv rastućeg skepticizma u cijeloj Europi. (..) Održati obećanja i pridržavati se dogovora treba biti pod “normalno” u Europi. A posao je posao”, rekao je premijer Mark Rutte u raspravi o programu aktivnosti nizozemskog predsjedništva u Strasbourgu u srijedu.

Rješavanje izbjegličke krize je nizozemski prioritet

Mark Rutte rekao je da se dogovori s Turskom trebaju provesti brzo, kako bi se smanjio pritisak na vanjske granice EU-a. On je naglasio da prihvat izbjeglica treba biti siguran, da se vanjske granice EU-a – pogotovo u Grčkoj – stave pod kontrolu, da se kreiraju hot spotovi i da se riješi registracija izbjeglica. “Sadašnji brojevi nisu održivi. Ponestaje nam vremena. Treba nam radikalno smanjenje izbjeglica u narednih šest do osam tjedana”, rekao je on.

Ostali prioriteti Predsjedništva uključuju poticanje rasta i zapošljavanja, poboljšanje stabilnosti eurozone, snaga jedinstvenog tržišta i njegovih mogućnosti (digitalne i usluga) i rezanje natrag “prekomjernih propisa koji ograničavaju ljude i tvrtke”.

europskeno1

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


9 − = osam

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>