Dom / LJUDI / Google: Poboljšanje konkurencije
PHOTO: Ilustracioni Flickr
PHOTO: Ilustracioni Flickr

Google: Poboljšanje konkurencije

Europski parlament istražuje zašto Google nudi svoj Android operativni sustav samo u kombinaciji s drugim Google uslugama.

Zastupnici Europskog parlamenta i Odbor za ekonomske i monetarne poslove su odobrili izvješće Wernera Langena po 40 glasova. U izvješću se poziva Komisija da ubrza Google istragu i proširi svoj doseg ali i postavlja opće preporuke za poboljšanje konkurencije. Ističu da su tvrtke s niskim prometima u značajnim gubicima start-upa i mogu imati velike potrošačke baze. Kao primjer navode Facebook da je odgovoran za preuzimanje Whatsappa.

Zastupnici smatraju da postojeća pravila o kaznama koje treba izreći pravnim osobama za prekršaje treba dopuniti kaznom protiv odgovornih fizičkih osoba. Takve kazne bi trebale biti dovoljne za zastrašivanje. Oni pozivaju Komisiju da pojasne pravila i procedure pod kojima državna potpora u financijskom sektoru može biti ovlaštena.

Pravedna porezna konkurencija je temelj jedinstvenog tržišta EU-a, ali primarna nadležnost za to ostaje s članicama EU. Da bi se spriječila nelojalna konkurencija poreza, zastupnici bi trebali uzeti u obzir usklađene porezne baze, razmjene informacija između poreznih vlasti i uvođenje zajedničke konsolidirane korporativne porezne osnovice.

Marina

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


osam − 5 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>