Dom / LJUDI / Izložba gostujućih fotografkinja u Europskom parlamentu
parlament
PHOTO: Flickr.

Izložba gostujućih fotografkinja u Europskom parlamentu

Od siječnja do rujna ove godine Europski parlament je birao najbolje gostujuće fotografe inspirirane Europskom godinom za razvoj. Pobjednice odabrane od strane stručnog suda i publike pozvane su na plenarnu sjednicu u studenom u Strasbourgu gdje su snimile svoje foto reportaže.

Putem društvenih mreža i na službenim stranicama Europskog parlamenta fotografi su bili pozvani da sudjeluju u natječaju u kojem su svakog mjeseca stručni sud i publika birali najbolje fotografe. Na kraju su ostale dvije ukupne pobjednice; Rosabella De Angelis iz Italije te Éva Szabó iz Mađarske koje su posjetile Parlament tijekom plenarne sjednice u Strasbourgu.

“Dinamično, puno energije i pokreta! Tri elementa koja su obilježila moja dva dana u Europskom parlamentu, s mnogo jedinstvenih trenutaka. Što hodnici unutar zgrade, što šetnja dvorištem, iskustvo je bilo fantastično”, rekla je Rosabella De Angelis pobjednica odlukom javnosti.Njenu reportažu pronađite na Flickru.

“Uživala sam u posjeti Parlamentu. Bilo je jedinstveno iskustvo vidjeti moju fotografiju među najboljim fotografijama natječaja na izložbi. Bila je čast vidjeti i fotografirati plenarnu dvoranu. Zgrada Parlamenta zbilja nalikuje labirintu, što je fantastično”, rekla je Éva Szabó, pobjednica odlukom stručnog suda. Reportaža Éve Szabó dostupna je na Flickru.

europskeno1

Nezabudni pozrieť

Photo: Flickr

Svjetski dan humanitarnog osiguranja 2019

Godina 2019. obilježava 70. obljetnicu Ženevske konvencije, zbog toga Europska unija odaje počast obvezama onih ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


devet − = 3

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>