Dom / LJUDI / Izložba gostujućih fotografkinja u Europskom parlamentu
parlament
PHOTO: Flickr.

Izložba gostujućih fotografkinja u Europskom parlamentu

Od siječnja do rujna ove godine Europski parlament je birao najbolje gostujuće fotografe inspirirane Europskom godinom za razvoj. Pobjednice odabrane od strane stručnog suda i publike pozvane su na plenarnu sjednicu u studenom u Strasbourgu gdje su snimile svoje foto reportaže.

Putem društvenih mreža i na službenim stranicama Europskog parlamenta fotografi su bili pozvani da sudjeluju u natječaju u kojem su svakog mjeseca stručni sud i publika birali najbolje fotografe. Na kraju su ostale dvije ukupne pobjednice; Rosabella De Angelis iz Italije te Éva Szabó iz Mađarske koje su posjetile Parlament tijekom plenarne sjednice u Strasbourgu.

“Dinamično, puno energije i pokreta! Tri elementa koja su obilježila moja dva dana u Europskom parlamentu, s mnogo jedinstvenih trenutaka. Što hodnici unutar zgrade, što šetnja dvorištem, iskustvo je bilo fantastično”, rekla je Rosabella De Angelis pobjednica odlukom javnosti.Njenu reportažu pronađite na Flickru.

“Uživala sam u posjeti Parlamentu. Bilo je jedinstveno iskustvo vidjeti moju fotografiju među najboljim fotografijama natječaja na izložbi. Bila je čast vidjeti i fotografirati plenarnu dvoranu. Zgrada Parlamenta zbilja nalikuje labirintu, što je fantastično”, rekla je Éva Szabó, pobjednica odlukom stručnog suda. Reportaža Éve Szabó dostupna je na Flickru.

europskeno1

Nezabudni pozrieť

Josep Borrell

EU okuplja međunarodne donatore u cilju potpore izbjeglicama i migrantima iz Venezuele te zemljama regije

Danas su Europska unija i vlada Španjolske, uz potporu Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR) i ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


7 − = pet

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>