Dom / POLITIKA / Ovog tjedna u EP-u: Kružno gospodarstvo, migracije, antiterorizam
europarlament
PHOTO: European Parliament

Ovog tjedna u EP-u: Kružno gospodarstvo, migracije, antiterorizam

Mjere za stvaranje održivog gospodarstva i prijedlog postupka za žalbe na rad Agencije za suradnju na vanjskim granicama (Frontex) na dnevnom redu su jednodnevne plenarne sjednice ovog tjedna u Bruxellesu. Uz to, Odbor za građanske slobode raspravlja o planovima za razmjenu popisa imena putnika (PNR) u svrhu borbe protiv terorizma te o planovima za razmještanje imigranata.

Plenarno zasjedanje

Zastupnici raspravljaju tijekom plenarnog zasjedanja u srijedu, 2. prosinca, o prijedlogu zakona o kružnom gospodarstvu, u svrhu dizajniranja proizvoda na način da se mogu ponovno koristiti nakon upotrebe. Potpredsjednici Europske komisije Frans Timmermans i Jyrki Katainen predstavit će plan o gospodarenju otpadom i održivoj ekonomiji.

Istog dana zastupnici će glasovati o zahtjevu da Agencija za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članica Europske unije (Frontex) uspostavi mehanizme za žalbe na navode o kršenju temeljnih prava.

Terorizam

Odbor za građanske slobode raspravlja u utorak, 1. prosinca, o implementaciji europske protuterorističke strategije s Gillesom de Kerchove, koordinatorom za mjere protiv terorizma.

Zastupnici koji u ime Parlamenta pregovaraju s državama članicama o novim pravilima za zaštitu podataka te korištenju popisa imena putnika u svrhu borbe protiv terorizma danas, 30. studenog, govore o napretku pregovora pred Odborom za građanske slobode.

Isti odbor glasuje danas o neformalnom dogovoru za jačanje sposobnosti Europola da odgovara na prijetnje.

Migracije

Odbor za građanske slobode raspravlja o utorak o stalnom mehanizmu premještanja izbjeglica među državama članicama te o zajedničkom popisu sigurnih zemalja podrijetla s Komisijom, Vijećem, Europskim uredom za azil te EU agencijom za temeljna prava.

Ostalo

Predsjednik Martin Schulz i čelni ljudi klubova zastupnika posjećuju Hag u četvrtak, 3. prosinca, kako bi razgovarali o prioritetima Nizozemske u predsjedanju EU-om od početka iduće godine.

europskeno1

Nezabudni pozrieť

Ursula Von der Leyen

Izjava za medije predsjednice Ursule von der Leyen o VFO-u i instrumentu za oporavak

Poštovani, trenutačna je kriza naš najveći zajednički izazov od osnutka Europske unije. Počela je kao ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


osam + = 15

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>